Program 2017

Fredag

17.00 Upptaktskonsert med Duo Systrami
I år startar Ornungastämman med Duo Systrami som består av tvillingparet Fanny och Klara Källström. De blev i år nominerade som Årets nykomling av Folk- och världsmusikgalan! Med sina stråkinstrument och sitt samspel skapar de distinkta och rytmiska arrangemang, inspirerade av stormar, isar och hav – och ångermanländska skogar.
Entré 100 kr
Simonsgården 
18.00 Låtkurs med Billy Lätt
Kursavgiften betalas med swish vid kursstart. OBS, kursen är nu fulltecknad.
Anmälan öppnar 1 juni billy.latt@t-fk.no

 Simonsgården
23.00 Midnattskonsert med Elias Akselsen & Frode Haltli | video på youtube
Norske Elias Akselsen är sångare av resandesläkt. Med sig har han den flerfaldigt prisbelönte dragspelaren Frode Haltli som ackompanjatör. Med Akselsens säregna röst och speciella utstrålning, till lyhört komp av Haltli, blir detta en upplevelse som inte lämnar någon oberörd!
Entré 100 kr
Gamla kyrkan
  Grill, buskspel och dans
Fri entré
Tältet vid hembygdsgården

Lördag

10.00 Fortsättning på låtkurs med Billy Lätt   Simonsgården
13.00 Lunchkonsert med Jonas Simonson, Ellika Frisell & Mia Marin
Välkomna till ett möte med tre helt unika och personliga röster i Spelmanssverige! Projektet startade med en idé om att göra en skiva som återknyter till gamla spelkompisar och till musik från Jonas hemtrakter, Tranland.  Tillsammans med Mia Marin och Ellika Frisell botaniserar Jonas här i traditionella låtar som tidigare spelats av spelmän och kvinnor som bott och levt framförallt i Västergötland, Bohuslän och Dalsland.
Fri entré
Gamla kyrkan
14.00 Familjeföreställning: ”Kom och va´med!”
med Susanne Lind & Edo Bumba
Folkmusik från Västra Götaland och Afrikas hjärta Kongo.
Hela familjen är välkommen att tillsammans med Susanne och Edo mötas i sånger, musik och rytmer från två skilda världsdelar!
Fri entré
Tältet vid hembygdsgården
15.00 Familjeprogram: ”Konsert & instrumentbyggarverkstad
med forntida klang”
med Sabina Henriksson
Kom och lyssna på när Sabina berättar, sjunger och spelar på många spännande forntida instrument. Efter konsertdelen får publiken slöjda ett par egna ljudinstrument som de sedan spelar på tillsammans.
Fri entré
Utomhus vid hembygdsgården
15.00 Danskurs med Carin Funseth
Här får deltagarna en chans att svänga runt i bland annat västgötska fläckpolskor under fenomenal ledning av nyblivna riksspelmannen i kulning. Stort grattis Carin!
Pris: 200 kr. Anmälan på plats
Tältet vid hembygdsgården
16.00 Visstuga med Elias Akselsen | video på youtube
Lär dig visor och hör berättelser kring resandetraditionen. Elias Akselsen lotsar oss i visorna med komp av Frode Haltli på dragspel.
Fri entré

Hembygdsgården
18.00 Konsert i logen med Hazelius Hedin
En konsert med Esbjörn Hazelius och Johan Hedin är alltid något alldeles extra. Esbjörns skickliga instrumenthantering och mjuka fina sångröst ihop med Johans briljanta spel i finurliga arrangemang, på specialbyggda nyckelharpor, tar nästan andan av publiken!
Denna kväll får man dessutom som förband lyssna till drygt 80 barn och ungdomar som under ledning av skickliga pedagoger och tillika riksspelmän spelar så taket i Stommens loge bågnar – det blir en riktig höjdarstund!
Förband: 80 ungdomar från bl.a. Sjövikskursen & Hallandskursen
Fikaförsäljning i pausen
Entré 200 kr
Stommens loge i Ornunga
  Dans, hela kvällen lång!
Fri entré
Tältet vid hembygdsgården

Söndag

11.00 Workshop med Ellika Frisell
Kom och spela med Ellika Frisell – eller bara lyssna. En garanterat häftig upp- levelse!
Fri entré
Tältet vid hembygdsgården
13.00 Sopplunchkonsert med Västra Låtverkstan & GUS
Virvlande, vital folkmusik från västsverige står på menyn när ungdomar från hela regionen gör en konsert tillsammans med Jenny Gustafsson och Anders Ådin. Njut tretakt och rockiga riff över en skål soppa!
Fri entré
Tältet vid hembygdsgården
15.00 Ornunga!
Kyrkan slår upp portarna till en stämningsfull konsert med ett flertal av helgens artister i vår avslutningskonsert: Elias Akselsen & Frode Haltli, Hazelius Hedin, Jonas Simonson, Ellika Frisell och Mia Marin. Medverkar gör också körerna Ornunga döttrar och Light in west samt flera spelmän från västsverige.
Entré 150 kr
Ornunga nya kyrka

Ladda ned årets programhäfte här