Kurs med Jonas Simonson & Hanna Wiskari Griffiths

En kurs för dig som vill upptäcka och fördjupa dig i låtspel, samspel och ditt förhållande till ditt instrument. Under tre dagar får du möjlighet att ytterligare fundera kring hur du som blåsare kan använda olika spelsätt och spelstilar i svensk folkmusik. Vi jobbar med artikulation, sväng och ornamentik samt tränar på lyssnande och samspel inom en grupp. Kursen vänder sig till dig som har spelat ditt instrument länge och ytterligare vill fördjupa dig. Alla instrumentalister är välkomna att anmäla sig men blåsare har förtur. Välkommen till en inspirerande kurs!

Hanna Wiskari Griffiths är numera bosatt på Nya Zeeland men är verksam som folkmusiker och pedagog i en mängd olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. Hanna tar sats i den svenska låtspelstraditionen, med ett hjärta som klappar lite extra för musiken från sina hemtrakter i västra Sverige, och ger sig ut i musikaliska projekt som rymmer såväl tradition som improvisation.

Jonas Simonson är en av Sveriges mest etablerade och innovativa flöjtister inom folk- och världsmusikscenen. Under de senaste 35 åren har han rest runt om i världen med sin musik och har som artist haft en stor inverkan på den nyskapande svenska folkmusikscenen. Han har många album bakom sig där man får uppleva hans mångsidiga, rytmiska och personliga spelstil. Jonas Simonson är en både erfaren och uppskattad pedagog.

Foto Megan Blennerhassett

Foto Lena Granefelt

Var: Simonsgården, Ornunga
När: 9-11 aug 2023 med start onsdag kl 17.00 och slut fredag 15.30
Pris: 1500 kr/ pers
Boende: Ordnar du själv
Mat som ingår: onsdag: kvällsmat, torsdag: lunch, middag och fika, fredag: lunch och fika
Anmälningslänk: https://dinkurs.se/appliance/?event_id=85656