Boende & parkering

Ornungastämmans camping ligger runt hembygdsgården, här går det att tälta, ställa upp husvagn eller husbil.

Obs! Vi har inte tillgång till ström för husvagnar/husbilar. Vid campingen finns bajamaja och det är nära till toaletter (och HC-toalett) på hembygdsgården. Tillgång till vatten finns på baksidan av servicehuset.

Masslogi och dusch finns i Byahallen i Asklanda (4-5 min avstånd med bil från hembygdsområdet), dessutom går det fint att använda Ornungasjön för bad.

Handikapptoalett finns på hembygdsgården, i Byahallen, Asklanda (4-5 min avstånd med bil från hembygdsområdet), på Simonsgården och vid Ornunga nya kyrka.

Bilparkering finns utanför hembygdsgården. Följ skyltar. Handikapparkering finns inne på själva hembygdsområdet.

För konserten ”Emigranternas visor” vid Utvandrartorpet gäller parkering vid Asklanda kyrka eller Asklanda församlingshem (mittemot kyrkan). Därifrån är det ca 500 meter att gå till entrén. Efter entrén vid grinden är det ca 200 meters mysig promenad genom hagarna fram till konsertplatsen. Skulle du behöva parkera närmare finns det ett begränsat antal HC-parkeringar vid entrén, eller så går det bra att köra in och släppa av passagerare vid konsertplatsen. Har du behov av detta så prata med personalen vid entrén så visar de dig till rätt plats.

Om parkeringarna vid kyrkan och församlingshemmet bli fulla så finns fler parkeringsplatser ca 500 meter längre bort på vägen mot Ornunga, vid Equmeniakyrkan eller Byahallen i Asklanda.

Priser:

Tält eller masslogi 50 kr/natt

Husvagn/husbil 100 kr/natt

Parkering bil 20 kr/dygn

Ingen föranmälan krävs för övernattning, men registrering och betalning ska ske i informationstältet innan första natten.