Hem – Text

13-15 augusti 2021

Ornungastämman 2021 bjuder på kombinerade natur- och kulturupplevelser med konserter utomhus och i rymliga lokaler. Ta på bekväma skor och en varm tröja och gå på konsert vid Trojaborgen, vandra mellan bygdens vackra kyrkor eller gå på kulningskurs längs Ornungasjöns strand!

Utvalda konserter kommer att live-streamas så att även de som befinner sig långt borta kan ta del av Ornungastämman. Mer information hittar du på denna hemsida eller i programbladet. Du får gärna ladda ner affischerna också.

Spelmansstämman har byggts upp kring den låtskatt som finns i Ornunga. Här tecknades det 1929 upp låtar efter spelmannen Johan Albert Pettersson. Eftersom han hade mycket kontakt med de resande har resandefolkets musik en naturlig plats i programmet.

Utställningen ”Musikarvet från Ornunga”, om musiken, spelmännen och sångeskorna från trakten, invigs i samband med söndagens vandringskonsert, för att inte skapa trängsel så går det dock att ta del av utställningen hela helgen.

Biljetter finns till alla Ornungastämmans konserter, boka via länkar längre ned på denna sida (under Program)!

Ornungastämman arrangeras av Svältornas Fornminnesförening & Västergötlands spelmansförbund med stöd av olika bidragsgivare och sponsorer.

Här finns information om tillgänglighet till konserterna och festivalområdet.

Varmt välkomna!

Stort TACK till våra sponsorer och bidragsgivare:

    Rydlers_Logo_svart_text_rod_symbol_resized    ABF_bara_oval_cmyk_resized    

         

       

Visa foton från Ornungastämman 2017!

Visa foton från Ornungastämman 2016!