Hem – Text 2020

7-9 augusti 2020

Drive-in-konsert med Väsen. Livestreamad konsert från Simonsgårdens glasveranda med Ralf Novak Rosengren & Marie Länne Pärsson. Konsert med Emma Johansson & Jonas Simonson från en flotte i Ornungasjön!

På grund av Corona-pandemin blir det inte någon spelmansstämma 2020. I väntan på bättre tider arrangerar vi konserter och workshops i corona-anpassad form. Flera konserter kommer att ha en mindre live-publik och andra kommer liksom årets workshops att live-streamas. En rad konserter görs om till utomhuskonserter på kommunens äldreboenden. 

Ornungastämman har byggts upp kring den låtskatt som tecknades upp efter spelmannen Johan Albert Pettersson (1852-1937) i Ornunga. Johan Albert rörde sig under många år mellan Ornunga och Christiania (Oslo) genom resor där han både arbetade vid järnvägen och spelade på bröllop tillsammans med ett resandefölje. Detta är grunden till att Ornungastämman har resandefolkets kultur som en återkommande programpunkt.

Ornungastämman arrangeras av Svältornas Fornminnesförening & Västergötlands spelmansförbund med stöd av olika bidragsgivare och sponsorer.

Här finns information om tillgänglighet till konserterna och festivalområdet.

Varmt välkomna!

Stort TACK till våra sponsorer och bidragsgivare:

        Rydlers_Logo_svart_text_rod_symbol_resized    ABF_bara_oval_cmyk_resized    

                

Tore G. Wärenstams stiftelse

Visa foton från Ornungastämman 2017!

Visa foton från Ornungastämman 2016!